Či už vďaka jeho zloženiu a chuti, alebo jeho prospešnosti pre zdravie sa olivový olej stal na celom svete nesmierne obľúbenou zložkou gastronómie. V talianskej kuchyni, v jednej z najobľúbenejších a najzdravších kuchýň sveta, je olivový olej uctievaný ako jedna zo základných vecí života.
Poznáte ho, vonia po čerstvých olivách, tráve alebo artičokách a jeho chuť býva jemne horkastá až ostrá. Jeho vzhľad je priezračný.
Extra panenský olivový olej napomáha dobrému zdraviu, pretože obsahuje mononenasýtené mastné kyseliny a vitamín E. Olivový olej sa nepoužíva iba na ochutenie jedál, ale taktiež na masáže, vo farmaceutickom a v kozmetickom priemysle.
Olivový olej sa získava z olív. Roľníci opatrne oberú zo stromov nepoškodené olivy a v priebehu niekoľkých hodín ich doručia do olejového mlyna. Olivy sa po umytí pomelú v mlyne z drahocennej ocele na kašu, pomiesia v nádržiach z ocele a na záver sa odstreďujú v špeciálnych nádobách. Najlepšia kvalita sa dosahuje pri čo najnižšej teplote počas celého tohto procesu a pri čo najmenšom prívode vzduchu.
Olivový olej Terrasur je olej výberovej kategórie získaný priamo z olív a výlučne mechanickými spôsobmi. Ponúkame Vám radu extra panenských olivových olejov, a to Extra panenský olivový olej, Extra panenský olivový olej MOON a SOL. Acidita (kyslosť) extra panenského olivového oleja Terrasur je 0,3-0,4%. EVOO je lahodnej chuti, mierne horkastý, s chuťou po čerstvých olívách.